Zomerse producten

Zomerse temperaturen vragen om mooie zomerse producten. Wij hebben weer een paar mooie nieuwe producten binnen gekregen die zeker in deze periode van het jaar goed genuttigd kunnen worden. 

Half Crown Gin hadden we reeds, maar nieuw zijn de 2 gin likeuren op basis van de half Crown gin. In de smaken Pink Grapefruit en Rhubarb/Ginger hebben we 2 pareltjes van Gin likeuren. Beide slechts 20% alcohol waardoor ze naast lekker met een goede tonic ook uitermate goed puur te drinken zijn met een ijsklontje. 

 

Naast deze nieuwe producten hebben we ook nog Flippenice GrapeJuice flesjes, ideaal met deze zomerse temperaturen. Dit is een druivensap gecombineerd met Lemon of Litchi en bevat een lichte tinteling. De flesjes zijn makkelijk te openen met de hand doordat ze voorzien zijn van een draaidop. Deze Flippenice GrapeJuice zijn verkrijgbaar voor slechts €0,99 per stuk. 

Nieuwe producten

Zo af en toe komen er een paar pareltjes voorbij en willen wij deze graag met u delen. Het cognac huis Park komt met een nieuwe cognac, te weten een 100% Borderies cognac gefinisht op Mizunara vaten. De cognac wordt eerst 4 jaar op Limousin vaten gelagerd om vervolgens 6 maanden in Mizunara vaten gefinisht te worden. Deze bijzondere cognac laat zien hoe de cognac streek in ontwikkeling is en blijft. Er is slechts beperkte voorraad beschikbaar op dit moment van deze cognac, er zijn wereldwijd slechts 2.250 flessen beschikbaar. 
 
Naast deze bijzondere cognac heeft de master blender Jerome Tessendier ook de range van de Saison uitgebreid met 2 nieuwe, Saison Pale en Saison reserve. De Saison Pale bestaat uit een blend van witte rum welke kort gelagerd wordt op Limousin vaten. Saison Reserve is het pareltje tot nu toe, de verschillende rum wordt minimaal 12 maanden onafhankelijk van elkaar gelagerd op frans eikenhouten vaten.

Deze nieuwe producten zullen halverwege juli bij ons arriveren. U kunt nu alvast uw flessen reserveren zodat u niet naast de Park Mizunara grijpt.

 

Nieuw! 100% aardappel Vodka van Karlsson's

Karlsson’s vodka is het verhaal over meerdere families die samen hun krachten bundelden om een unieke vodkate creëren. In 2001 liepen de boeren van Bjarehalvon het gevaar hun land te verliezen voor golfbanen en resorts. De boeren wisten dat ze een buitengewone kwaliteit aardappelen verbouwden op hun veld maar wisten niet goed hoe ze deze tegen een rendabel tarief konden verkopen. 

Nadat ze hun krachten hadden gebundeld en succesvol de aardappelen wisten te verkopen besloten ze om van de aardappel vodka te maken. Bosje Karlsson, de master blender van Asolut vodka, ging aan de slag om uit de aardappelen van de boeren een mooie vodka te creëren. Na een aantal jaren van mislukte proef destillaten kwam eindelijk de versie waaraan hij zijn naam wou verbinden. 

Karlsson’s vodka is 1 keer gedistilleerd en ongefilterd om op deze manier de unieke smaak van het rauwe ingrediënt naar voren te laten komen.

Deze Vodka is gluten vrij!!

Nieuwe Last Lost Dutch

Binnenkort verwacht:

Binnen niet al te lange termijn zullen we weer een nieuwe Last lost Dutch gaan afvullen. We hebben er nu voor gekozen om de jenever in een ex rum vat te leggen. Het gaat hier om de vaten waar onze Rum van Saison in gezeten heeft. U kunt nu al flessen reserveren, stuur een mail naar sales@wineworld.nl met het aantal flessen dat u wilt reserveren om geen flessen mis te lopen. 

Inmiddels is de Last lost Dutch op Caol Ila vat echt helemaal op. Maar goed nieuws, we hebben een nieuw ex Islay vat kunnen bemachtigen en deze is inmiddels afgevuld en de jenever licht weer te snoepen van dit mooie vat. Verwachting is dat de jenever in november van dit jaar lang genoeg heeft gelegen. Houdt onze nieuws pagina in de gaten voor de laatste update rondom de Last lost dutch serie.

Nieuwe Last Lost Dutch

Er is weer een nieuwe Last Lost Dutch beschikbaar. Het gaat om de 3e in de serie, de 2e ligt nog steeds te rijpen totdat we hem perfect vinden. Ditmaal zijn er 140 flessen gebotteld en heeft de jenever gesnoept van een Caol Ila vat, slechts 7 maanden heeft de jenever nodig gehad om de mooie tonen van het Caol Ila vat op te nemen en net voldoende smaak mee te geven om nog steeds jenever te kunnen proeven. Deze unieke jenever is zeer beperkt verkrijgbaar en op= ook echt op!!

New Clan Denny Single malt and Single Grain

This week we received the new Clan Denny bottles. We have a limited stock available for the market and are more than happy to provide you with more information about it.

We have the following Single casks available:

Clan Denny Single Malt:

-Bowmore 15 years                         

-Dailuaine 9 years sherry              

-Mortlach 12 years                           

-Craigellachie 21 years sherry         

-Auchentoshan 16 years                  

 

Clan Denny Single Grain:

-Cameronbridge 25 years                

-North British 25 years                   

-Port Dundas 12 years                   

 

Nieuwe Ieren in ons assortiment

Met de donkere dagen voor de deur en de ideale tijd voor Whisky introduceren wij 2 nieuwe Ieren. Beide afkomstig uit de portefeuille van The Echlinville distillery.

-Feckin Unbelievable Irish Whisky

Feckin Irish Whisky is een nieuwe, spannende, zachte en makkelijk te drinken whisky. Deze whisky heeft een mooie balans van fruitige zoetheid en zwaardere eikenhouten tonen. Een Ier waarbij u bij elke slok een kleine verrassing tegen komt.

De Fechin is het lekkerst puur, maar door zijn fruitige tonen een ideale whisky om lekkere cocktails mee te maken.

-Dunvilles Three Crowns Peated Blend

Onder de naam Dunvilles, een van de oudste Ierse whisky brands, brengt the Echlinville weer een mooie blend. Waar de orginele Three Crowns zachte tonen van caramel, fudge en een vleugje Vanille heeft, tapt deze variant uit een geheel ander vaatje. Deze whisky is ideaal met de koude dagen voor de deur. Hij zorgt er voor dat je de kou van buiten meteen vergeet door de turf die hij in zicht heeft.

Beide whisky's zijn vanaf vandaag leverbaar. Neem contact met ons op via sales@wineworld.nl of bel 0224-216066

Thompson whisky on international Whisky festival The Hague

Wine World Holland will have a stand on the biggest whisky festival in the Netherlands. Beside the beautiful whisky's of the Echlinville distillery, Douglas of Drumlanrig, Clan Denny and Firean we will have the whisky's of Simon Thompson. 

Besides the stand Simon Thompson will be giving a couple of Masterclasses. There are still a view tickets available for the following masterclasses:

Friday 22.15-23.00 Whisky with a Sauternes cask Finish

Saturday 20.30-21.15 Whisky with a Sauternes cask Finish

Both the masterclasses will be led by Simon and will give the whisky drinker a look inside the beauty of what a Sauternes cask does to a 18 year old Arran.

We are looking forward to see you in the weekend of 17, 18 and 19th of November. 

International Whisky Festival Den Haag 2016

a.s. vrijdag de 11e ,zaterdag 12 en zondag de 13e November, staan we weer op het grootste whisky festival van Nederland in de Grote Kerk te DenHaag

aanwezig mr Thompson met zijn exclusive Arran 18 years, Speyside malt en blended whisky. Alle drie hebben op sauternes fusten gelagerd gelegen van chat La Bouade.

Verder natuurlijk de speciale single cask single distillery flessen van Douglas of Drumlanrig De Grains van Sovereign en Clan Denny.

SILVER voor Firean lightly peated whisky!!!

 

IERLAND  jack Ryan single malt en Dunvilles distillery met three Crowns premium blend en 10 years old single malt PX barrel. Ban Poitin na honderden jaren in de iligaliteit gezeten te hebben, nu legaal te koop bij uw whisky speciaalzaak.

Te koop in de shop aldaar de laatste Last Lost barrel 23 years old closed distillery en de laatste flessen Grain whisky. Alle drie verpakt in unieke geschenk kist.

Whisky event Leeuwarden

29 oktober staan wij op het unieke Whisky Event Leeuwarden in de Harmonie aldaar

Wij introduceren daar onze Ierse maltwhiskey’s en de Thompson’s blended whisky 5 years old en blended speysidemaltwhisky 6 years old . Deze beide toppers worden als enige whisky in dit sigment 2 jaar op SAUTERNES vaten van chateau la Bouade gelagerd.